Wednesday, March 24, 2010

PULAU LANGKAWI - PART 1

waduh... lama betullah rasanya makdara tak hapdet kat sini yer.... heheeh... hinggalah tiba2 makdara tengah makan dan tersedak... rupanya ada org memanggil pulang untuk mengimarahkan kembali blog nie yer... heheeh... mahap ler yer lama menyepi... so setelah sekian lama menyepi maka byk ler xtvt yg tak diwar2kan yer tak?? so tak per lah kan..yg dah lama berlalu tu biarlah berlalu.. yg terkini jer lah makdara nak ceta yer.... apakah ceta nya yaa?? yeaaahhh,,, meh ceta pasal bercuti ke pulau lagenda Mahsuri... PULAU LANGKAWI... moh kita mule....

Alkisah bermula cerita pada 11/3/2010, makdara n family telah memulakan langkah seawal jam 9 pagi bersiap2 dan angah makdara dtg amik kitorg gi ke lcct... tak per angah kan atr kitorg nie.. balik sah2 dpt habuan eeekkk.... hahahahah.... dan akhirnya dipendekkan cerita sampailah kitorg ke bumi Mahsuri.... heheehh... hampir 13 tahun makdara tak datang sini... dan akhirnya sampai kat airport Langkawi,,,,, along makdara yg dtg jemput sbbnya dia n familynya dah sampai awal sikit dari makdara..... dan terus di bawak ke tempat penginapan iaitu Sri Kijang BNM dekat area Pantai Chenang........ mak oooii... duk banglo uuu..... terima kasih byk lah pada perantausepi yer.... maka duk lah kitorg 2 family kat situ.... xtvt pertama lepas lepak seketika adalah terjun dalam pool... dushummm... gumbira sungguh anak2 makdara tu dgn aiman sepupunya berenang2.... . yg bukan anak2 pun apa kurangnya... hehehe....

Selesai mengecutkan jari jemari semua bersiap2 dan kuar lah pulak... kitorg semua pegi jenjalan ke Pekan Kuah la pulak... makan, shopping chocolate, dan mlm lak lepak kat Dataran Lang lak.... pastu barulah balik dan mandi dan bersihkan badan sebelum sekali lagi kuar gi makan busat..... paling besh beb bab nie.... makan tak hingat punyerr..... yeeehhhaaa..... oraitlah..layan gambar2 dulu lah yer.... part 2 bakal menyusul dgn cerita hari2 seterusnya lak.... heehhehe..











2 comments:

anja said...

peh! memang betul2 makan busat nampaknya....meriah dgn segala seafood...yummy...

Ngah said...

Besarnya kpala udang!